Tuesday, February 21, 2012

Mardi merangka sistem amaran awal bagi mencegah serangan serangga perosak dan penyakit tanaman

  Mohd Shubhi       Tuesday, February 21, 2012

  • Ketua pengarah Mardi mengumumkan bahawa mereka sedang membina satu sistem bagi memberikan amaran awal dalam mencegah serangan serangga dan makhluk perosak serta penyakit yang menyerang tanaman.
  • Sistem ini dirangka dengan kerjasama beberapa negara lain dunia dibawah Global Research Alliance.
  • Dengan terbentuknya sistem ini ia dijangka mampu membendung penyebaran penyakit dan seterusnya menghalang atau meminimumkan kerosakan pada industri pertanian negara.
  • Perkara ini diumumkan dalam satu pembentangan kertas kerja dalam perbincangan meja bulat tentang cabaran sektor pertanian serta pemakanan dalam perubahan iklim dunia.


[Iklan:]
[ "PestSciences menyediakan khidmat 'Pest Control' secara profesional bagi mengawal masalah serangga dan makhluk perosak anda. PestSciences juga menyediakan khidmat pemeriksaan anai-anai (Termite Inspection) secara percuma untuk premis anda. Hubungi 019-226 0807 bagi mendapatkan khidmat nasihat percuma atau email ke info@pestsciences.com " ] [PestSciences provide profesional pest control services to get rid of your Termites, Cockroaches, Ants, Rats, Mosquitoes, Bedbugs and other pests problem from your premises. Call 019-2260807 to get rid of your pest problems or email us at info@pestsciences.com]
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Mardi merangka sistem amaran awal bagi mencegah serangan serangga perosak dan penyakit tanaman

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment