Saturday, February 25, 2012

Semut Peluru - Semut paling berbisa di dunia !

  Anonyme       Saturday, February 25, 2012

  • Semut peluru mempunyai nama saintifik Paraponera Clavata.
  • Dinamakan sebagai 'semut peluru' kerana gigitan atau sengatannya amat menyakitkan seperti ditembak dengan sebutir peluru.
  • Semut peluru ini boleh didapati di sepanjang hutan dari Nicaragua ke Paraguay.
  • Ia juga dikenali sebagai 'Hormiga Veinticuatro' yang bermaksud 'semut 24 jam'. Ini disebabkan kesan selama 24 jam rasa kesakitan yang akan kita alami akibat sengatannya.
  • Semut peluru ini bersaiz besar lebih kurang satu inci dan berwarna hitam kemerahan.
  • Sengatannya jika diukur berdasarkan 'Schmidt Sting Pain Index' merupakan sengatan paling kuat yang akan membuatkan kita merasa seperti terbakar berjalan di atas bara api dan berdenyut-denyut.
Baca maklumatnya di sini[Iklan:]
[ "PestSciences menyediakan khidmat 'Pest Control' secara profesional bagi mengawal masalah serangga dan makhluk perosak anda. PestSciences juga menyediakan khidmat pemeriksaan anai-anai (Termite Inspection) secara percuma untuk premis anda. Hubungi 019-226 0807 bagi mendapatkan khidmat nasihat percuma atau email ke info@pestsciences.com " ] [PestSciences provide profesional pest control services to get rid of your Termites, Cockroaches, Ants, Rats, Mosquitoes, Bedbugs and other pests problem from your premises. Call 019-2260807 to get rid of your pest problems or email us at info@pestsciences.com]
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Semut Peluru - Semut paling berbisa di dunia !

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment