MyPestNews

Your Pest Control Info

Sunday, March 25, 2012

Syarikat Pest Control yang bertauliah di Malaysia

  Abu Ays       Sunday, March 25, 2012
Pest Sciences merupakan salah satu dari syarikat yang
berlesen.

  • Di negara kita apabila sebut sahaja 'pest control' ramai yang akan mengingati Rentokil.
  • Rentokil bukanlah satu-satunya syarikat yang menawarkan khidmat pest control di negara kita, walaupun benar Rentokil merupakan salah satu daripada syarikat awal yang beroperasi di negara kita. Rentokil merupakan syarikat dari luar negara
  • Sebenarnya ada banyak syarikat Pest Control tempatan yang bermutu tinggi. Ini disebabkan oleh inisiatif kerajaan yang menaiktarafkan industri pest control malalui penguatkuasaan undang-undang.
  • Kerajaan Malaysia telah menetapkan undang-undang di bawah akta racun serangga dan makhluk perosak bahawa setiap syarikat yang memberikan khidmat rawatan serta kawalan serangga dan makhluk perosak di negara kita perlulah berlesen.
  • Setiap syarikat yang mahu menjalankan aktiviti pest control perlu mempunyai para pekerja yang berlesen dan bertauliah bagi melaksanakan semua kerja pest control pada premis orang lain.
  • Ini bagi mempastikan bahawa para pekerja tersebut tahu cara-cara mengendalikan penggunaan racun serangga dan makhluk perosak secara yang tidak membahayakan kepada manusia, binatang peliharaan serta alam sekitar.
  • Akta tersebut juga bermatlamatkan agar semua syarikat hanya memilih senarai racun yang diluluskan sahaja oleh Lembaga Racun Serangga dan Makhluk Perosak yang dijamin selamat jika digunakan secara yang disyorkan.
  • Secara ringkasnya semua syarikat yang berlesen dan bertauliah adalah syarikat-syarikat Pest Control yang dijamin tahap profesionalismanya. Berikut senarai syarikat-syarikat Pest Control yang bertauliah di seluruh negara:


Anda boleh lihat senarai tersebut di sini.


[Iklan:] [ "PestSciences menyediakan khidmat 'Pest Control' secara profesional bagi mengawal masalah serangga dan makhluk perosak anda. PestSciences juga menyediakan khidmat pemeriksaan anai-anai (Termite Inspection) secara percuma untuk premis anda. Hubungi 019-226 0807 bagi mendapatkan khidmat nasihat percuma atau email ke info@pestsciences.com " ] [PestSciences provide profesional pest control services to get rid of your Termites, Cockroaches, Ants, Rats, Mosquitoes, Bedbugs and other pests problem from your premises. Call 019-2260807 to get rid of your pest problems or email us at info@pestsciences.com]
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Syarikat Pest Control yang bertauliah di Malaysia

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment