Sunday, March 25, 2012

Syarikat Pest Control yang bertauliah di Malaysia

  Anonyme       Sunday, March 25, 2012
Pest Sciences merupakan salah satu dari syarikat yang
berlesen.

  • Di negara kita apabila sebut sahaja 'pest control' ramai yang akan mengingati Rentokil.
  • Rentokil bukanlah satu-satunya syarikat yang menawarkan khidmat pest control di negara kita, walaupun benar Rentokil merupakan salah satu daripada syarikat awal yang beroperasi di negara kita. Rentokil merupakan syarikat dari luar negara
  • Sebenarnya ada banyak syarikat Pest Control tempatan yang bermutu tinggi. Ini disebabkan oleh inisiatif kerajaan yang menaiktarafkan industri pest control malalui penguatkuasaan undang-undang.
  • Kerajaan Malaysia telah menetapkan undang-undang di bawah akta racun serangga dan makhluk perosak bahawa setiap syarikat yang memberikan khidmat rawatan serta kawalan serangga dan makhluk perosak di negara kita perlulah berlesen.
  • Setiap syarikat yang mahu menjalankan aktiviti pest control perlu mempunyai para pekerja yang berlesen dan bertauliah bagi melaksanakan semua kerja pest control pada premis orang lain.
  • Ini bagi mempastikan bahawa para pekerja tersebut tahu cara-cara mengendalikan penggunaan racun serangga dan makhluk perosak secara yang tidak membahayakan kepada manusia, binatang peliharaan serta alam sekitar.
  • Akta tersebut juga bermatlamatkan agar semua syarikat hanya memilih senarai racun yang diluluskan sahaja oleh Lembaga Racun Serangga dan Makhluk Perosak yang dijamin selamat jika digunakan secara yang disyorkan.
  • Secara ringkasnya semua syarikat yang berlesen dan bertauliah adalah syarikat-syarikat Pest Control yang dijamin tahap profesionalismanya. Berikut senarai syarikat-syarikat Pest Control yang bertauliah di seluruh negara:


Anda boleh lihat senarai tersebut di sini.


[Iklan:] [ "PestSciences menyediakan khidmat 'Pest Control' secara profesional bagi mengawal masalah serangga dan makhluk perosak anda. PestSciences juga menyediakan khidmat pemeriksaan anai-anai (Termite Inspection) secara percuma untuk premis anda. Hubungi 019-226 0807 bagi mendapatkan khidmat nasihat percuma atau email ke info@pestsciences.com " ] [PestSciences provide profesional pest control services to get rid of your Termites, Cockroaches, Ants, Rats, Mosquitoes, Bedbugs and other pests problem from your premises. Call 019-2260807 to get rid of your pest problems or email us at info@pestsciences.com]
logoblog

Terima Kasih kerana membaca, Syarikat Pest Control yang bertauliah di Malaysia

Previous
« Prev Post

No comments:

Post a Comment